SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

##Toplanti

Muğla Vakti - #Toplanti haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, #Toplanti haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

SÜT SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİ Haber

SÜT SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİ

Tarım ve Orman Bakanlığımızın ev sahipliğinde 6 Ağustos Salı günü düzenlenen “Süt Sektör Değerlendirme Toplantısı”na tüm ülkedeki süt birliklerinin temsilcileri, üreticiler, sanayiciler ve market yöneticileri katıldı. Tüm paydaşların görüş bildirdiği istişare toplantısında, süt sektörü ve süt üreticilerini ilgilendiren önemli kararlar alındı. Toplantıda, Ulusal Süt Konseyi referans fiyatı çerçevesinde tanımı yapılan (%3,6 yağ ve %3,2 protein) kalitesinden taviz verilmeyeceği ve bu değerlerin üzerindeki çiğ sütün artı fiyatlandırılacağı, altındaki değerlerde ise kesinti yapılacağı karara bağlandı. Alınan bir diğer karar da tereyağı ve krema ithalatının durdurulması yönünde oldu. Bakanlıklar, Süt Üreticisini Koruma Altına Alıyor Toplantıda, Ulusal Süt Konseyi tarafından belirlenen çiğ süt referans fiyatına uymayanlar için ağır yaptırımlar uygulanması yönünde karar alındı. Öte yandan; süt sanayicilerinin geriye dönük çiğ süt fiyat uygulaması ya da üreticiye ödemesini geciktirmeye yönelik faturalandırma yapması durumunda Ticaret Bakanlığı müfettişleri görevlendirildi. Yine aynı toplantıda, “Çiğ süt üreticileri, tarımsal örgütler ve süt sanayicileri arasındaki sözleşmelerdeki şartların yerine getirilip getirilmediği de Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı yetkilileri tarafından takip edilecek.” denildi. Çiğ süt alımına karşılık yem dayatmasının yaptırıma bağlandığı toplantıda, üreticilere sanayiciler tarafından Perakende Kanuna göre 30 iş günü içinde yapılması gereken ödemelerin daha uzun vadelere yayıldığı yönündeki tespitlerin incelenerek gerekli önlemlerin alınması da kararlaştırıldı.  Süt Sektör Değerlendirme Toplantısında, Ulusal Süt Konseyi’nin her üç ayda bir toplanarak piyasa değerlendirmesi ve maliyet analizi yapması hususu da gündeme getirildi. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, bu kararların süt sektörünün sürdürülebilirliği ve üreticilerin emeğinin korunması açısından son derece önemli olduğunu belirterek, “Hayvancılık, son derece dinamik bir sektör. Bizler de Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda yetiştiricilerimizi her anlamda desteklemeye çalışıyor, kalkınma projelerimiz kapsamında da pek çok projeye hibe destek sağlıyoruz. Bütün bunları yaparken yetiştirici birliklerimiz, üreticilerimiz, hayvancılık ve süt işleme tesisleri ile birlikte hareket ediyor ve uyum içinde çalışıyoruz. Muğla ve tüm ülkemizdeki süt üreticilerini yakından ilgilendiren bu kurallara ve Konsey tarafından belirlenen fiyat politikasına riayet edildiği takdirde, üreticimiz mağdur olmayacak, emeğinin karşılığını aldığı için de üretime devam edecektir. Üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AĞUSTOS MECLİS TOPLANTISI Haber

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AĞUSTOS MECLİS TOPLANTISI

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı Meclis toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras başkanlığında gerçekleştirildi. 17 maddenin görüşüldüğü Ağustos Ayı meclis toplantısında Başkan Aras, ülke gündemini meşgul eden belediyelerin SGK borçları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Youtube üzerinden de canlı yayınlanan meclis toplantısında konuşan Başkan Aras merkezi bütçeden gelen gelirlerin giderleri karşılamadığını belirterek; “Yerel yönetimler olarak gelirlerimiz sabit kalırken giderlerimiz artıyor. Özellikle ilçe belediyelerimizin gelirlerinin büyük çoğunluğu ya merkezi bütçeden gelen paylara ait ya da emlak vergilerine ait durumda. Emlak vergileri yılda bir tekrar değerlendiriliyor. O yüzden belediyelerimizin SGK borcu oluyor. SGK’ya borcu olmayan bir Büyükşehir Belediye başkanı olarak SGK borçlarının gündeme bu dönem getirilmesini de manidar buluyorum. Yerel seçimlerde birçok belediye başkanı değişti ve önceki dönemden büyük borçlar devralındı. Tasarruf tedbirleri sonrası SGK borçlarının gündeme getirilmesini yerel yönetimlerin halka dokunan hizmetlerini engellemeye yönelik bir durum olarak değerlendiriyorum. Belediyeler ya SGK’ya borç ödeyecek ya personele maaş ödeyecek. Bu sebeple belediye gelirlerinin arttırılması için de bir çalışma yapıyoruz. Bunlardan ilki; motorlu taşıtlar vergisinden belediyelere oran bırakılması. Sokakları, caddeleri belediyelerimiz yapıyor, temizliyor. MTV’nin en azından belli bir bölümünü belediyelere ayırmak gerekiyor. İkincisi de merkezi bütçeden ayrılan payların yerleşik nüfusa göre değil şehirlerin turizmle artan nüfusları göz önüne alınarak belirlenmesini istiyoruz. ” dedi. Aras, “Buraya Gelen Turist Kente Bıraktığı Hasar İçin Bir bedel Ödemeli” Hollanda’da 32 Euro konaklama vergisi alındığına dikkat çeken Başkan Aras, “Buraya gelen turistin kente bıraktığı bazı hasarlar var. Trafik, plaj kullanımı, ürettiği çöpler, kullandığı su ve kanalizasyon bunlar kente birçok hasar bırakıyor. Karşılığında ise hiçbir gelir elde edemiyoruz. Buradaki büyük şirketlerin vergi merkezleri İstanbul ve Ankara’da olduğundan; vergiden de pay alamıyoruz. Bunun önüne geçmek için de buraya gelen turist kente bıraktığı hasar için kullanma bedeli olarak bir bedel ödesin. Bunun çalışmasını da yapıp yakında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımıza veya Hazine ve Maliye Bakanlığımıza da sunacağız.” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.